Våga välja teknik

"Syftet är att hitta andra likasinnade för att kunna diskutera och peppa varandra inför gymnasievalet.  ”Tjejer som vill gå teknik” är alltså en mötesplats där tjejer kan träffa kompisar, kanske till och med sina framtida klasskompisar, och självklart snacka teknik.

 

Tillsammans med Therese Lindgren har Teknikföretagen skapat Facebookgruppen ”Tjejer som vill gå teknik”. Gruppen är till för tjejer/ickebinära som är intresserade av att söka teknikprogrammet eller något annat program med teknisk inriktning på gymnasiet.

 

Länk till gruppen:

 

Vi söker ambassadörer

Kanske finns det tjejer som redan går teknikprogrammet eller något annat program med teknisk inriktning (t.ex. industritekniska eller el- och energiprogrammet) och kan tänka sig att bli medlem i gruppen för att svara på frågor eller bara sprida peppig stämning?

 

Tips! På vår hemsida hacktheworld.se (under fliken Inspireras) finns filmer med populära YouTube-profiler som löser problem med hjälp av teknik. Filmerna kan passa bra att visa under öppet hus eller andra aktiviteter inför gymnasievalet.