Några ord från rektor!

Publicerad: 2021-09-28 16:04:06

Några ord från rektor

Vi närmar oss slutet av september och hösten har verkligen gjort sig påmind i vår del av landet. På skolan är det full aktivitet från morgon till kväll. Våra nya elever i årskurs 1 har sedan några veckor tillbaka kommit igång ordentligt. Som vi alla vet får skolorna i Sverige nu bedriva närundervisning och det är en härlig känsla att ha skolan full av elever och personal igen.

Under de veckor som gått av höstterminen har vi hunnit med en hel del. Årskurs 1 har haft introduktion och kickoff med syfte att lära känna skolan och varandra. Eleverna i årskurs 2 har genomfört en vandring mellan Brattfors och Hålldammen i Järbo. De fick fantastiskt fint väder och en härlig dag i skogarna. Årskurs 3 genomförde i slutet av augusti sin årliga hajk. Hajken består av vandring från skolan till Jäderfors holme, övernattning i tält eller under dansbanans tak och avslutningsvis paddling på Jädraån till Östanå. Även om vädret inte visade sig från sin bästa sida så var årets hajk väldigt lyckad. Jädraån bjöd på bra vattenflöden och paddlingen gick fortare än någonsin. Dessa årligt återkommande aktiviteter, som vi genomför med våra elever, är en härlig start på ett nytt läsår.

Alla klasser är nu igång med sina ordinarie scheman och vardagen börjar flyta på. Om ett par veckor ska årskurs 2 ut på tre veckors APL på Sandvik. Vi är glada över att återigen få låta våra elever genomföra sina APL-perioder, som under förra året till viss del blev inställda pga. pandemin.

Under hösten kommer vi att arrangera två Öppna hus, 28/10 kl.18.00-20.00 samt 20/11 kl.11.00-13.00. Vi välkomnar då besökare till oss som får se våra lokaler samt träffa elever och personal. Det blir guidade turer, visning av lokalerna, presentation av skolan samt möten med våra elever. Om du har möjlighet att titta förbi, gör det, vi vill så gärna träffa dig!

M v h

Maria Edring, rektor Göranssonska skolan